Aquest es el dolç que més m'agrada i es ben Mallorquí, les ensaïmades. Després de molt de temps de no fer-les fa un parell de vegades que les he fetes i m'han sortit molt bé.
INGREDIENTS:
- 60 gr de llevat
- 800 gr de farina de força
- 200 gr d'aigua( aproximadament)
- 150 gr de sucre
- 7 gr de sal
- 4 ous
- 50 gr d'oli
- 500 gr Saïm
- 200 gr d'aigua
- 60 gr de llevat
- 400 gr de farina
Ho mesclarem i ho deixarem fermentar. A de doblar el seu volum.
Després posarem el sucre, la sal, el que falta de farina, els ous i la massa mare. Jo ho faig amb la màquina, però si hi ha algú que vol reforçar els braços ho pot fer amb les mans damunt un mar-mol. Ha d'esta ben mesclat fins que vegem que la massa te elasticitat i hi posarem l'oli a poc a poc. La traurem de la màquina i la posarem damunt el mar-mol amb una mica d'oli i la mourem amb les mans per (romper-li el nirvi) uns 3 minuts. Aquí jo en vaig fer dues, però si se volen fer petites sa faran els trossos i es pesaran de uns 70 gr. Les farem bolles rodones i les taparem amb un pedaç i la deixarem tova (unes 12 hores). Hem de pensar que a l'hivern necessita més temps que a l'estiu. Estiràrem la pasta amb el rodet la deixam lo més prima possible i amb els dits hi posam el saïm per tota sa pasta les enrotllam com un cilindre i les deixam apart mentre feim les altres. En haver acabat estiram els cilindres i lis donam la forma d'ensaïmada tornam deixar tova.En haver doblat el seu volum ja estan preparades per ser enfornades.
Aquí en vaig fer dues de grosses
Antes de tova
Després de tovades i cuites
La faig farcir de crema cremada, ensucrada, trossos i au a provar-le
Aquesta també son dues però entrunyellada
També de crema cremada, ensucrada i mmm boníssima.
*******NO VAIG FER FOTOS DEL SEGUIMENT UN ALTRE PIC QUE EN TORNI FER PROMET FE UN PAS A PAS************
LLUCIA DE TOT GUST
ets una gran repostera, petons guapa
ResponElimina